Altena als gidsland, volgens de innovatieve Bas de Peuter

Eerlijk is eerlijk, ik ben een fan van Bas de Peuter, voorheen wethouder op klompen van Woudrichem, sedert geruime tijd managing director van The Dutch Nightcrawlers, de grootste wormenkwekerij ter wereld. Toen ik er op bezoek was, lagen er 100 miljoen wormen te paren voor de export naar de VS en een hoop bioboeren.

Bas de Peuter te gast bij Radio A-FM, Altena Alternatief, elke maandagavond van acht tot tien. Foto Radio A-FM

Bas de Peuter was een ongezouten plaag voor de ambtenarij. Volgens hem is 40 procent der bureaucraten overbodig. Ze verdoen hun tijd door zich te verschuilen achter nota’s, privé-internetten, tijd rekken. Het geldt mijns inziens dan evenzeer voor de 800 ambtenaren van Waterschap Rivierenland. Dat heeft een schuld van 400 miljoen en kan geen meter dijk verhogen. Wat doen die ambtenaren de hele dag? Een club met een waterhoofd is het die jaarlijks de belasting met 5 procent verhoogt. Niemand, niemand schiet het waterhoofd lek… 

Bas de Peuter was te gast bij Radio A-FM vanwege het feit dat hij 1000 zonnepanelen installeerde en zodoende als voorbeeldondernemer een lintje kreeg. Een paar innovatieve uitspraken wil ik u niet onthouden.

Altena moet een gidsland worden en zich niks aantrekken van de provincie. Waar het nieuwe gemeentehuis staat, was volgens de provincie een groene zone, maar ik zeurde net zolang bij gedeputeerde Bert Pauli, totdat de bouw mocht doorgaan.

Wethouder Roland van Vugt van duurzaamheid, zonder ambtenaren en zonder geld, moet LEF tonen. Van stoeptegelnivo naar lef. Vanaf nu energieneutraal bouwen en op alle boerendaken en fabrieksdaken zonnepanelen. Dan komen we een heel end.

Altena moet een kringloopeconomie worden, een voorbeeld voor de natie. Dus, brave burgers, geen drie keer op vakantie, geen tweede auto, geen zwembad in de tuin, geen drijfmest, maar een eerlijke prijs voor duurzaam regionaal voedsel.

Tot slot kreeg ik een boek mee. De verborgen impact. Alles voor een eco-positief leven. Geschreven door Babette Porcelijn. Lezen, ook voor zwakbegaafden.

https://www.gfactueel.nl/Home/Nieuws/2019/4/Schouten-nulmeting-bodemgesteldheid-landbouwgrond-420846E/      

5 thoughts on “Altena als gidsland, volgens de innovatieve Bas de Peuter

    • Carola Schouten volgt advies van Bas op: Gezonde bodem in 2030. Minder mest, minder pesticiden. Met kweekwormen en wormenhumus?

  1. Windmolens zijn een verdienmodel en ik wil een deel van de winst aan Almkerk, Nieuwendijk doorgeven. Maar als de omgeving teugen is, gaan ze niet door. Het makkelijkste is overal teugen te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.