Altena speelt op een roze wolk

Een historisch moment! Met dank aan de wakkere mannen Jan Timmer, Aart Hak, Hans Straver en Roland van Vugt. Met dank aan de peptalks van herenboer Cees Veerman en groene goeroe Jan Rotmans. Volgens sommige wakkere raadsleden ben ik ook de aanjager geweest van de nieuwe gemeente Altena. Babystapjes waren het, maar een reis van 2000 jaar begint met een eerste stap. Roland en ik verbleven de hele avond van 2 januari 2019 op een roze wolk.

Het opgetogen volk bekijkt de beëdiging (o.i.d.) van 31 raadsleden. Foto Piet Hartman

De peptalks waren niet van de lucht. Burgerinitiatief het toverwoord. Het te hoop gelopen volk zong. Binnenkort zal de wereld een voorbeeld nemen aan de Vrede van Altena. Nooit meer stammentwisten, nooit meer geruchten van oorlogen, nooit meer oorlogen. Ga buiten spelen, riep burgemeester Marcel Fränzel om de haverklap. De boer op en keukentafelgesprekken. Maar leg #Zelfredzaamheid zélf eerst die stoeptegel recht! Ik speelde binnen duurzaam op een roze wolk. De mooiste bloes was van Loes. De mooiste schoenen van dreamboy Roland (model Hugo de Jonge). De mooiste handdruk van spermakampioen Jan Kolff. De mooiste kus van eventdiva Fientje. De mooiste, onverschrokken blik van politiebaas Dianne van Gammeren. De mooiste eenzaamheid heette Paulientje. Ze zat naast SGP Corné, die haar uiteindelijk broederlijk in de armen sloot. De mooiste groene dood was van Burgerstem Altena. Het mooiste, kortste plan van stemmenbeest Otto van Breugel. Hij haalde in Veen niet 1 stem. “Ik ga daar een auto in de hens steken.”

De mooiste opmerking van onderwijsvip Gijsbert van der Beek. “Die school kost een hoop geld. Dat zei Werkendam vroeger. Toen ik zei dat het Altena College onze toekomst opleidt, gingen de ogen open.” Godzijdank, het nieuwe denken. Ik speelde met Shah op een roze wolk. Ik speelde met Cees en Dianne op een roze wolk. Ik speelde met Hennie Schermers op een roze wolk. Oud-Kamerlid Jan Nico Scholten zei dat we betere bestuurders krijgen. Van wie? Het is nog lang niet volbracht.

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/03/niemand-zal-nog-gelukkig-zijn-a3127799

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.