Altena was een #dreamschool voor wethouder Peter van der Ven

Eeuwenlang vormde de Bergsche Maas de barrière tussen katholieken en calvinisten. Mijn moeder zei dat aan de overkant heidenen woonden. Het klonk onheilspellend. Een soort wilden die mensen aten, dacht ik. Maar na mijn veldtocht naar de dansmariekes van Waalwijk geloofde ik dat niet meer. Het IJzeren Gordijn leeft nog voort in de hoofden van religieuze blinden.

Zijn finest hour. Toen de Vuelta nog door Altena zou koersen.

Peter van der Ven stak de rivier over en was een geschenk uit de hemel. Hij koppelde Brabantse zwierigheid aan deskundigheid. Eerst luisteren, dan heldere vragen, dan heldere antwoorden. Wie doet dat tegenwoordig nog? De voormalige rector van het Dongemond College werd wethouder in Werkendam. Toen Altena Lokaal meester Mien Dobbelsteen uit Drongelen wilde benoemen, huilde ik tranen met tuiten. Maar God hoorde mijn geweeklaag en Peter van der Ven werd alsnog wethouder in Altena… Een hooglied die combi.

Peter van der Ven (71) maakte naam als kunstgraskoning. Van Kozakken Boys tot Uitwijkse Boys. Iedereen kreeg een kunstgrasveldje om te bewegen tegen obesitas en corona, visie.

Peter van der Ven opende vele brede scholen. Alleen in Dussen klonk gemopper. Hij las voor op alle scholen. Zijn nieuwste favoriet: Stella en de zeemeeuw. Dat gaat over een zeemeeuw die stikt in het plastic. Dussen weet niet wat plastic aanricht.  

Peter van der Ven hanteerde het rode potlood met verve en stuurde schimmige stukken van zijn ambtenaren gewoon terug. Beter je best doen, jongens en meisjes!

De kunstgraskoning zat elke dag op de racefiets en werd overal geknuffeld. Shinrin Yoku noemen Japanners het. Peter van der Ven introduceerde een Brabants-Japans ritueel in Altena. Tel uw zegeningen en de kunst van het genieten.

Zijn laatste grote daad was het startschot in Hank. Ik zag hem aan de meet. Zo’n kwieke man! en ik zocht naar een baantje. Peter van der Ven mag niet verloren gaan. “Ja, ik ga roeien in Woerkum.”

Stilte en Emotie na gruwelijk geprik mijnerzijds. “Ik heb zoveel eerlijke harde werkers ontmoet. Ongetwijfeld wonen er in Altena ook mensen die het achter de ellebogen hebben, maar ik heb ze niet ontmoet.”

Altena was een walk in the park, een #dreamschool voor Peter van der Ven. Hij wordt opgevolgd door Shah Sheikkariem.

Zijn laatste grote daad. Foto Ninke Kant-Hartman

3 gedachten over “Altena was een #dreamschool voor wethouder Peter van der Ven

  1. Fantastisch opgeschreven Piet! Niets dan lof voor deze topfitte wielrenner, alleskunner en deskundig bestuurder in hart en nieren! Wij zullen hem zeker gaan missen! Nu al voor de 2e keer! Komt er ooit nog een 3e keer? De tijd zal het leren. De gunfactor is hoog, maar ik hoop van ganser harte dat hij niet meer gebeld behoeft te worden door de leider van AltenaLokaal, want dan er is echt iets aan de hand in en met het mooie Altena!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.