Bresc Produits Culinaires boegbeeld van een bijna vol Kop van Brabant

Arjan Hak, Jan Hak, Ruud Seltenrijch en 300 genodigden heffen het glas. Foto’s Piet Hartman

De motor van Altena? Familiebedrijven. De Hak-familie bijvoorbeeld. Jan Hak, Ruud Seltenrijch en Henk Brunt, mannen van de gestampte pot, experimenteerden in een schuurtje bij oom Aart Hak met slakken, knoflook en kruidenboter. Ik was bij de opening van Bresc Produits Culinaires, het boegbeeld van de Kop van Brabant, onder leiding van Arjan Hak. De tenten wapperden, de trots gierde door merg en been, de glühwein vloeide en de smartlappen klonken. Vrolijke familie, die Hak-familie. Arjan Hak (zoon van Henk Hak) fikste het om van drie fabrieken in Sleeuwijk en Giessen door te groeien naar een blikvanger met 80 werknemers. Hoofdmenu koelverse kruiden. Toverwoord VERS zonder toegevoegde troep. Bresc Produits Culinaires kon zijn vleugels uitslaan dankzij de overname en kapitaalinjectie door de Zwitserse voedsel-international Hügly, een half jaar geleden. Dat betekende de extra aankoop van 3,6 hectare, totaal 5 hectare. Resteert op de Kop van Brabant van de bruto 30 hectare nog 7 hectare, is gereserveerd. U weet dat deel 2 van de Kop van Brabant in het schootsveld ligt van Fort Bakkerskil en niet doorgaat. Niettemin! Hoera voor Hak! Hoera voor Altena!

https://www.bresc.nl/nl/home   

De toppers Luit Hoogenberg, Wim de Jong en Matthijs van Oosten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.