De Altena Foundation komt, niet te filmen, zowaar op stoom

Oh heerlijk Amadeus, Wellseind.

Wat is Altena toch vruchtbaar. Zeeklei, hè! Mijn oproep in Altena Business om een Altena Foundation te stichten viel in goede aarde. Bill Gates met boerenbont! Had ik dit verwacht? Zoveel positieve reacties niet. Zoals van Berry Vos, Vos Auto’s Aalburg. En van Marco de Waal, De Waal Machinefabriek & Scheepstechniek. Er vormde zich spontaan een community, zo heet dat tegenwoordig, starring Fientje Bax (Altena Kennispoort) en advocaat Esther Vroegh, ondernemer Marco de Waal, fotograaf Frans Jan Fortunati (de frisse blik van buiten) en uw schrijver/AD-columnist. Aldus kwamen wij op een kille avond tezamen in de sfeervolle bistro Amadeus te Wellseind. Zou mijn proefballon geluidloos neerstorten?

Esther stelde pittige vragen. Ik zat klappertandend aan de hazenpeper. Fientje stuurde en stuurde. Marco kreeg rode oortjes. Warme opmerkingen van de fotograaf. “Toen ik in Aalburg kwam wonen, dacht ik dat het één gebied was. Het bleken drie gemeenten te zijn met flauwe grappen over elkaar. Toch nergens pascontrole. Altena stamt qua kleding uit 1960. Heerlijk, de tijd staat stil. De mensen hebben geen besef hoe rijk ze zijn. Zo relaxt, zo lekker buiten, zo lekker ergens eten. Het licht uit na tien uur, geweldig.” De Altena Foundation kreeg langzaam vorm, de vorm van een denktank, een ideeëntank. Onder de paraplu van Altena Kennispoort.

De foundation gaat Altena Made grenzeloos promoten. De tijd is er rijp voor. Een digitaal platform voor jongeren (waar blijven ze?) in samenwerking met het onderwijs. Met af en toe een event! Het barst van de ideeën. Hear! Hear! Een columnist in een tank? Vluchten kan niet meer…

10 reacties op “De Altena Foundation komt, niet te filmen, zowaar op stoom

  1. Ik denk dat we te weinig experimenteren, zeker op sociaal gebied en politiek gebied. We moeten ruimtes scheppen waar andere regels gelden dan we gewend zijn en kijken wat er dan gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *