Martin van Dijk mag niet verloren gaan

Van hoogvlieger tot dode vogel. Van winner tot loser. Martin van Dijk, een van onze beste raadsleden, zo niet het beste raadslid, is niet meer. Hij is gesneuveld op verkiezingsdag… De Dag des Oordeels. Martin van Dijk (TU Delft) werd geruime tijd geleden opgeroepen om lid te worden van de PvdA Woudrichem. Zijn sociale hart speelde mee. De fusie van PvdA, Groen Links en D66 tot Progressief Altena bewoog hem over te stappen naar Gemeentebelangen Woudrichem. Hij botste met wethouder Bas de Peuter en leerde veel.

Martin van Dijk (l), Jenneke Komejan en Philip den Haan van Altena Lokaal. Foto Piet Hartman

Martin van Dijk zou hoog op de lijst komen van Altena Lokaal. Dossiervreter, vragensteller, boodschapper. Hij stelde aanhoudend vragen over het sociale domein. Over de organisatie van de nieuwe gemeente Altena. Zijn missie: een beter georganiseerde overheid. Als mede-eigenaar van een adviesbureau voor gemeentelijke vernieuwing lag dat voor de hand. Regionaal talent Martin van Dijk gaf gratis advies, maar dat werd niet zo op prijs gesteld. Te kritisch waarschijnlijk. De boodschapper heeft het altijd gevreten. Liever een extern bureau van 25 mille met een veel te dik rapport…

Zwaar teleurgesteld besloot Martin van Dijk te stoppen. De nieuwe gemeente Altena ging volgens hem ouderwets verder: meer kader, meer hokken, meer vergaderen. Niet zoals zijn voorbeeld Zundert, een open organisatie, projectgericht. Brabant Lokaal klopte aan. Martin van Dijk geloofde in vier zetels. De gele hesjes van Forum voor Democratie vermorzelden zijn droom. Martin van Dijk sneuvelde tijdens zijn missie voor een beter georganiseerde overheid. De papierjungle Den Bosch zat niet op hem te wachten. Laat Martin van Dijk niet verloren gaan.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.