Nooit meer lullen over losse stoeptegels en losgebroken koeien

Ze hadden een droom. De Altena Droom. Het was 1988 – het klimaat bestond niet. Roland van Vugt (CDJA), Aart Hak (van de conserven), Jan Timmer (architect) en boer Hans Straver (Kennedy van Aalburg). Menigeen voelde een frisse wind, behalve de oude regenten met hun foute gedragspatronen.

De CDA-top bij Radio A-FM Altena Politiek: Roland van Vugt, Matthijs van Oosten en Tineke Zaal-van der Steen Foto Radio A-FM

Professor Cees Veerman moest eraan te pas komen. Een boer met gezag. Ideaalburg van migrant Shah Sheikkariem gaf het laatste zetje. Op 21 november 2018 gaat Altena naar de stembus. Alle kerkklokken zullen luiden. De Vrede van Altena wordt getekend. Op naar het duizendjarig vrederijk… Op naar de Tuin van Eden… Op naar de Blauwe Zone… Het nieuwe Altena heeft nieuwe dromen nodig. Woeste dromen om problemen te lijf te gaan. De politiek (gemeenteraad en wethouders) moet het daadkrachtige voorbeeld geven. Nooit meer lullen over losse stoeptegels en losgebroken koeien. De politiek dirigeert de 340 fte-ambtenaren (streven 325 fte) en niet omgekeerd. De uitdagingen liggen voor het oprapen. Altena moet uiterlijk 2046 CO2-neutraal worden, volgens de Altena Energiestrategie. CDA-lijsttrekker Roland van Vugt had zijn kennis op orde. “De Nederlander stoot drie keer zoveel broeikasgas uit als de gemiddelde wereldburger. Hij vliegt te veel, hij staat te lang onder de douche, hij koopt te veel weggooi-jurkjes, hij gooit veel te veel voedsel weg.”

CDA Altena wil een deltaplan wonen voor starters en senioren. Faciliteiten voor het bedrijfsleven, 20 hectare extra bedrijventerrein en een derde haven. Ruim baan voor kringlooplandbouw en streekproducten. Kwaliteitstoerisme en ruilverkavelingswegen upgraden tot fietspaden. De Midgraaf is nu een racebaan. Sociale teams op de fiets naar de burger, lijkt mij. De Marianne Vos Wielerbeleving, vind ik. Voorwaarts mars!

https://www.radioafm.nl/radio/uitzending-gemist/ 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.