Oude krijgers gaan de pluktuin in

Zwoegende mannen. Liefst één (niet moordlustig) vrouwke! De politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten. Radio A-FM Altena Alternatief elke woensdagavond van 20 tot 22 uur. Live vanaf het golfpark. Raadsleden hebben bijna overal een hondenbaan, behalve in Altena.

Nee, Altena Alternatief is geen NPO2 waar polderboerinnen in een Mongoolse tent bij Boer Biet naar hun vagina turen. Een stoet aan opgetogen oude krijgers kwam voorbij. Richting gemeenteraadsverkiezingen 21 november. Een historisch moment. Radio A-FM maakt er een democratisch en historisch feestje van. Met medewerking van Machiel Verdoorn, Wim de Graaf, Henk Bouman, Anne Nieuwenhuis, Jenny Assink, Ad Bakkers, Wil Drabbe. Fraaie anekdotes en frisse uitspraken.

De oude krijgers aan het woord. Foto Radio A-FM

Over de volksopstand in Sleeuwijk (fietsdijk en derde haven). Over de WMO waaraan Werkendam vier miljoen heeft overgehouden. Wethouder John Bakker een aardige man, maar heeft zijn zaakjes niet op orde, hoorde ik. Over het toenemende drugsgebruik. Wie een dealer belt, heeft binnen tien minuten drugs. Volgens Jenny Assink was het in de jaren zeventig niet minder. Over de zin en onzin van windmolens. Wil Drabbe (CDA) pleitte voor kernenergie. Over de aanleg van de Roefweg om Sleeuwijk te ontlasten. Over Hank dat dankzij het rijke Werkendam bijna af is. Een nieuwe weg van vier miljoen nog. Over de Blue Zone waar we allemaal gelukkig oud worden. De kringlooplandbouw van minister Carola Schouten. Geen vette happen meer uit Bulgarije, maar een biologische bietbal van Ariaan Straver.

Ik zag een reportage over het Griekse eiland Ikaria. Daar leven ze in de vierde versnelling, koesteren samen oude gebruiken en menigeen houdt tot hoge leeftijd, blij van zin, een pluktuin bij. Doen! Ik wil best onbezoldigd ambassadeur van Altena in Ikaria worden.

http://www.radioafm.nl – uitzending gemist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.