Paulientje vloert iedereen

Jeetje, Paulientje. Die kopvrouw van Burgerstem Altena. Zij beseft beter dan wie ook dat Altena een experimenteerzone moet worden. Girlpower Paulientje sloot zich, vorige eeuw, aan bij Dorpsbelang Sleeuwijk en streed te paard tegen de fietsdijk en andere heilige-koe-acties. Wethouder Sjaan van den Heuvel kreeg slapeloze nachten en moest onder behandeling. PTSS! De partij gooide haar uit de partij en de raad. Paulientje, uit de Biesbosch, dook onder bij het CDA Werkendam met knuffelbeer Vincent van den Berg. Aan mijn lijf geen polonaise, dacht Vincent. Ze springen daar nog over tafel. Maar volgens Gerard Paans heeft ze bijzondere gaven.

Pauline van den Tol uit de Biesbosch.

Paulientje 2.0 zag steeds minder vreemde vogels en luidde de noodklok van het Biesboschkerkje. De Noordwaard was een ruïne geworden, zei ze tegen me… Intussen woont Paulientje dankzij een uitkoopsom aan de rand van het gehalveerde oerwoud en huilt met de wolven in het bos. De CDA-fractie moest onder behandeling. PTSS! Steeds meer psychologen naar Altena. Ik begrijp het wel. Steeds minder dominees, steeds meer psychologen. Waar was Paulientje gebleven? Sodeknetter! Ze beraamde een staatsgreep. Eerst viel edelman Jan Hak van Clootwijck voor de razende jonkvrouw uit het bos. En plots verscheen ze ten tonele als de koningin van Burgerstem Altena. Maar de eigen stem van Paulientje 3.0 stortte medeburgers in wanhoop. PTSS! De best slimme vogel Jeffrey Himpers, ook gevallen voor het orakel uit de Biesbosch, zette haar ten einde raad af. Oh Paulientje, die onstuimige PCOB Paulientje. Een unicum in de Nederlandse politiek.

Altena is de beste experimenteerzone van Nederland geworden. Paulientje vertolkt de Kracht van Altena en vloert iedereen. En wat gaat Paulientje doen? Nee, ze is geen halve gare, ze gaat door. De nieuwe gemeenteraad van Altena wordt op 2 januari geïnstalleerd. Paulientje houdt niet van poppenkast, maar toch… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.