Scholieren helpen boeren de crisis door #virusupdate

De superrijken moeten bloeden, aldus deskundigen op Buitenhof-tv. Het vermogen van Jeff  Bezos, topman van internetgigant Amazon, wordt geschat op 138 miljard dollar… Twee op de vijf van onze zwoegende zzp’ers hangen intussen aan het staatsinfuus. Ik zag met eigen ogen een lichtpunt in de coronaduisternis. Landbouwbedrijf Straver deed via Facebook een noodoproep om rode kool en knolselderij bijna planetproof te komen planten, want de Poolse brigade kan/wil niet komen. Ben je direct beschikbaar, niet bang om vies te worden en vingervlug? Beman of bevrouw de plantmachines!

Straver Akkerbouw plant met hulp van scholieren coronaproof rode kool in de Biesbosch/Buitendijk. HAK kan gerust zijn. Rode kool met appeltjes, super. Video Piet Hartman

En ja hoor, scholieren meldden zich in rijen van vier aan, aldus de blije familie Straver. Onze luxe kindertjes willen best de handen uit de mouwen steken. Ze zijn zelfs niet vies van eenvoudig landbouwwerk. Bij gebrek aan horecabaantjes. Het kabinet moedigt omscholing aan in het tweede noodpakket. Altena loopt weer voorop! Knuffel voor de jongens en meisjes van Jan de Witt…

Hoe anders is dat in Italië waar een boer stond te huilen naast zijn rijpe aardbeien. De seizoenarbeiders uit Afrika kunnen/willen niet komen en de Italiaanse jeugd werkt liever in een callcenter, aldus de boer. En neem de decadente Engelse kindertjes. Aspergestekers gezocht, zelfde laken een pak, maar de werklozen en de scholieren zitten liever op hun reet te wachten op money. De hongercrisis gloort, ook dat nog.

Boeren krijgen 1 tot 3 cent per kilo voor frietaardappels, want de horeca is gesloten en de frietverkoop ingestort. Kostprijs is 15 cent. Normale verkoopprijs 20 cent. De regering wil 5 cent vergoeden. Bij 100 ton aardappels kost dat… De familie Straver verkocht met ludieke acties aan huis 1500 kilo voorgesneden Agriafriet, want anders wordt het… veevoer.

Volgens de laatste cijfers zijn 11 inwoners van Altena door het virus overleden en liggen er 28 in het ziekenhuis. Gehoord van een ic-verpleegster in het Amphia te Breda. ‘Tachtig procent van de coronazieken heeft last van obesitas. Als je ze moet omdraaien schiet hun hartslag door het plafond.’ Vier dat u nog leeft!

Altena geeft jaarlijks 45 miljoen (huh?) aan het sociaal domein uit en gaat 3 miljoen bezuinigen. Volgens het kabinet is het zorgstelsel onhoudbaar. Wethouder Paula Jorritsma hoort nog geen verontrustende signalen over zieken en gaten in de thuiszorg. Ze heeft een warm gevoel gekregen van alle hartverwarmende acties. Het mag wat kosten, maar het mes gaat erin.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.