#gascrisis Samen onder de douce!

Kwam een vrouw bij de dokter. Ik lees je columns altijd, zei ze tegen me. Ik lachte ongemakkelijk. Jajaja. Ik bloosde. En dan te bedenken dat ik mijn laatste column in AD Rivierenland bijna de vorige eeuw heb geschreven. Die columns moeten veel mensen geroerd hebben. Woede heb ik nauwelijks vernomen. Niet dat ik als geboren-Woercumer niet bot kan doen. Een studietje filosofie doet veel goeds. Maar tegen de wappiebrigade op Twitter ben ik kansloos.  

Ik dook in mijn archief en vond een column over het KLIMAAT. Mmmm, niet zo gek, en nog behoorlijk actueel, dacht ik. Na de coronacrisis lijkt alles weer normaal te worden. Het ergste is dus dat we niks van die crisis hebben geleerd. De mens is een taai gewoontedier met de huid van een olifant. Allemaal om half acht in de file. Gezellig!

Ik las in Trouw een verhaal over een mevrouw die in de schulden was terechtgekomen. Ze kocht bergen Chinese meuk #afvalcrisis en haar kinderen douchten een half uur per dag. Door de #gascrisis komen mevrouw & kids er niet bovenop. Weer een kandidaat voor de overbelaste jeugdhulp… Ik vroeg aan CDA-good-old Gerard Paans waarom wij boomers, losbandige boomers, het zo gierend uit de klauw hebben laten lopen. Het ene na het andere ecosysteem wordt verwoest. Gerard schudde zijn hoofd. Het kon niet op, het kon niet op, maar dat hadden we niet moeten doen, stamelde hij. Milieudefensie is van plan om CEO’s van grote vervuilers voor de rechter te dagen. #eindelijk

Geen half uur douchen, geen kwartier douchen, max vijf minuten douchen, samen onder de douche of allemaal de teil in… Dat is toch geen helletocht? De beste Amerikaanse schrijver Jonathan Franzen zei dat we na alle blablabla too late zijn en ons wacht rampen. Creatief boekhouden helpt niet. Als er één zondaar zich bekeert na het lezen van dit stukje dan juicht de hemel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.