Exotische vogels uit Altena #tv

Ten tijde van de coronacrisis tuurde ik regelmatig naar buiten. Wat wil ik met de rest van mijn leven? Het zou zomaar afgelopen kunnen zijn. Dit zondagskind, weliswaar geboren in 1944, leeft in de derde helft. Al gauw kwam ik tot het besef om mijn ervaringen, levenslessen zo u wilt, met mijn vier kinderen te delen. Gewoon samen lunchen of een koffietje, terugblikken, luisteren, vooruitkijken. Een zoektocht naar mezelf, elkaar, geluk. Missie geslaagd! Ik zal er ooit niet meer bij zijn…

Debora (Kadijk) en Raisa Schoon. Foto Piet Hartman

Mijn laatste projecten. Ik ben voorzitter van het Woerkums Literair Café en dat heeft me veel gebracht. Eén rake zin per boek en je bent een geluksvogel. Als je geluk ten koste gaat van anderen is dat geen geluk! Mijn afscheid is gepland. Er staan nog enkele streekboeken op stapel, waarover later meer. Iets goeds nalaten… Toen ik presentator bij Radio A-FM was kwam het idee ter tafel om een tv-serie te gaan maken. De hoogste tijd om zoiets te doen. Ik kwam terecht op het droomland van melkveehouder Meeuwis Millenaar te Dussen. Hij heeft 10 hectare ingericht als vogelakker. Een nieuw soort boer is geboren: de vogelakkerboer. En zo ging ik daar op zoek naar weidevogels en exotische vogels uit Altena. Wat goed, wat mooi, wat bijzonder, Altena is echt geen achterlijke badkuip. De achtdelige serie met boeiende gesprekken heet de Vogelkijkhut en is vanaf 21 oktober te zien op Altena TV.

Meeuwis Millenaar: stopte als melkveehouder, verkocht zijn 75 melkmachines en werd boerenlandvogelboer. Hoorde ik een schreeuwarend? Of was het een schreeuw van de bodem?

Debora en Raïsa Schoon: van Beachsportvereniging Werkendam naar de Olympische Spelen. Hoe fusieclub Voltena naar de eredivisie klom. #discipline

Jos Korthout: levenscoach, vuilnisman op de strandjes en uiterwaarden en beschermer van ons erfgoed. In welke wereld willen we leven?

Gerard Paans: zo’n 20 jaar CDA-raadslid/fractievoorzitter. Zeer te spreken over de fusie van Werkendam, Woudrichem en Aalburg.

Reem Maimounah: heerlijke Syrische catering. Deze gevluchte zonnebloem kreeg een steuntje van haar buurvrouw en Nicolette van Andel van de Hartenbrigade.

Bas de Peuter: The Dutch Nightcrawlers. De koning der regenwormen voor de vissers en healing voor de dode bodem en meelwormen in het eten.

Simone Koekkoek: droomvrouw, De Campus Almkerk, innovatiecentrum voor duurzame landbouw met drones, robots en strokenlandbouw.

Timo Hoogeboom: wordt onze nationale trots Timo HAK een loopjongen van Poetin?

https://fb.watch/8OegGPkKxj/

http://www.altenatv.nl

5 gedachten over “Exotische vogels uit Altena #tv

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.