Boek Streekgenoten

3000 UITVERKOCHTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tot in Spanje toe.
Omslag Streekgenoten_voor 4Schrijver Piet Hartman en fotograaf Hans Werther presenteerden donderdag 30 oktober 2014 het boek Streekgenoten. De presentatie vond plaats in het hoofdkantoor van E. van Wijk Logistics te Giessen. Familiebedrijven vormen de economische ruggengraat van het Land van Heusden en Altena. De speurtocht van Piet Hartman, die elk dorp met een bezoek vereerde en overal voluit medewerking kreeg, leidde tot een portret van ruim twintig familiebedrijven. Bedrijven die vijftig of honderd jaar geleden ontstonden dankzij pionier opa die met de hondenkar of de transportfiets de boer op ging. Veel eenmanszaakjes groeiden uit tot supermoderne innovatieve ondernemingen, zoals Kwetters Eieren, Hak Conserven, Oerlemans Plastics, Bax & Van Kranenburg, Bouwbedrijf Tankens, E. van Wijk Logistics, Wylax International, Martens en Van Oord, De Waal Machinefabriek en Scheepstechniek, Arie Bouman Tuinplanten, Hoogendoorn MBI. Ze zijn de banenmotor van ons eiland. De uitgebreide verhalen, met oude en nieuwe foto’s, werden aangevuld met ondernemende types als wielerkoningin Marianne Vos, golfparkuitvinder Job Verschoor, Biesboschfluisteraar Frans Peeters, schaatscrack Anton Verhoeven etc. Al met al een historisch eilandbreed streekproduct, mede dankzij Drukkerij Damen. De oplage van 3000 stuks is nagenoeg uitverkocht.
Het boek rolt van de pers: vlnr Piet Hartman, Hans Werther en Maurice Damen. Foto Hans Werther

Het boek rolt van de pers: vlnr Piet Hartman, Hans Werther en Maurice Damen. Foto Hans Werther

 

Streekgenoten_ Inhoud

Boek Paul Peet 001
 
Ad van Wijk krijgt een presentje voor de puike ontvangst. Rechts Arnold Stam.

Ad van Wijk krijgt een presentje voor de puike ontvangst. Rechts Anton Stam.

Paginagroot verhaal in Altena Business, december 2014, oplage 7000.

Paginagroot verhaal in Altena Business, december 2014, oplage 7000.

Advertentie in weekblad Het Kontakt.

Advertentie in weekblad Het Kontakt.

Brabants Dagblad, 23 januari 2015

Brabants Dagblad, 23 januari 2015.

Hooglied op pumps.

Carola Schouten, Tweede Kamerlid voor de CU, is maar wat blij met Streekgenoten. Altena Nieuws 12 maart 2015.

8 gedachten over “Boek Streekgenoten

 1. Ik kijk met belangstelling uit naar het verschijnen van het boek.
  In de tweede wereldoorlog is mijn vader ondergedoken geweest bij de familie van Gennip. Ook in de jaren na de oorlog is mijn vader samen met ons gezin nog verscheidene keren op bezoek geweest en daarbij heb ik ook de “klompenmaker” Piet van Gennip leren kennen als een bijzonder interessant mens die op een boeiende manier kon vertellen over een grote diversiteit aan onderwerpen.

  Vriendelijke groeten, Rob Dekker

 2. Zaterdag had je over “je moet wel langs de weg ” zitten om veel connecties/contacten te hebben
  , maar jij doet niets anders als ik je site lees!!!

 3. Het mooie groene boek is écht een historisch document van en mooi monument voor ons schitterende Land van Heusden en Altena.
  Het boek ligt bij mij op de keukentafel en iedere keer als ik even niks te doen heb, ‘neem ik weer een hoofdstuk tot me’. Dan is het lachen om de grappige uitspraken van al die wijze mensen óf even mijmeren bij de mooie zaken of de mooie mensen die ‘voorbij zijn gegaan’. Er zijn al veel personen uit het boek niet meer onder ons maar óók veel jonge mensen staan in de startblokken om het ondernemerschap op hun eigen manier vorm te geven.
  Een spannend ‘jongensboek’ om onder de kerstboom (voor) te lezen!

 4. Wij hebben op onze vakantie de boeken meegenomen er liggen er in Frankrijk , Italia Oostenrijk diversen plaatsen in Spanje en in Portugal,
  Gezellig in Spanje heel veel Nederlanders in de kroegjes ,staat er een mooi boek achter de bar, heel leuk van de zomer nog meegemaakt ,aan de praat met iemand ,zei hij ,staat mijn opa in ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.