Column AD Rivierenland/Vrouwen

De roemruchte Neelie Kroes hield bij Pauw een vurig pleidooi voor meer vrouwen in de politiek. Haar beste pleidooi ooit! Laten we een voorbeeld nemen aan Khadija Al Mourabit, voorzitter van de Marokkaanse Vrouwenvereniging Nederland. Bij haar ligt een boek van Belle van Zuylen op het nachtkastje: Ik heb geen talent voor ondergeschiktheid. Deze moslima wil godzijdank geen voetveeg zijn. De goede migrant Andekeal uit Eritrea (woont in Werkendam) constateerde droogjes dat vrouwen de baas zijn in Nederland. Thuis zijn ze de baas, ja. In de politiek en de showbiz zijn ze nog de slavin van de man.

Dit moet toch, lieve poldermensen, de eeuw van de vrouw worden. Vrouwen kunnen vreselijk roddelen. Maar vrouwen zullen nooit raketten afschieten. Trump wil elke dag raketten afschieten, met een atoombom. Neem die meneer uit Noord-Korea. Ze marcheren daar alsof ze naar het frietkot gaan. Blindgangers zijn het. De meeste mannen missen stofjes. Ze gaan brullen, intimideren, slaan of schieten als ze hun zin niet krijgen. Vrouwen zijn de laatste hoop in bange dagen. Waar zijn ze in Altena? Ik ken zoveel verstandige vrouwen. Het zijn bijna godinnen. Dat komt. Dat komt. Maar ze zitten niet in de gemeenteraad van Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Van de 51 raadsleden slechts 9 opwaaiende zomerjurken. De nieuwe gemeenteraad van Altena telt 31 zetels. Volgens Neelie moeten we streven naar 50/50.

Tijd voor bezinning… SGP-wethouder Machiel de Gelder kan minister van klimaat worden in Altena. Hij is de enige die het klimaat begrijpt. En voor de rest? Geachte politieke partijen! Laten we de ouwe hap uitzwaaien. Hoogbejaarde raadsleden hebben, voor een aalmoes, metersdikke dossiers doorgeworsteld. Tobberige types met urenlang geleuter. Hoogste tijd voor een upgrade van Altena. We gaan voor 50/50. Jong, vrijmoedig, veelbelovend. Dynamiek tussen de dijken! Helaas valt Carola Schouten af als burgemeester. Huilie huilie.

Deze column stond zaterdag 21 oktober in AD Rivierenland. 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *