PVV-stemmers met zondebesef

Er is meer aan de hand in de biblebelt. Niets is wat het lijkt. Kerken hebben geen eigentijds aansprekend inspirerend verhaal meer en storten langzaam in. Daarbij vindt het kerkvolk de christelijke partijen veel te slap inzake immigratie. Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf, staat er evenwel geschreven.

Dat was een dingetje om moslims niet openlijk te verwensen en de PVV te boycotten, maar stiekem is de PVV de grootste partij geworden in de gemeente Altena. Alsjeblieft, géén moskee in de polder! Geen asociale gedachte, trouwens. Tevens is Altena rijker dan ooit sinds Jezus met 1200 miljonairs, volgens het CBS. Ook hier enige angst en zondebesef, want Jezus zei dat het gemakkelijker is voor een kameel om door het oog van de naald te gaan, dan voor een rijke om in de hemel te komen.

Zo kan de zelfverklaarde evangelist en gebedsgenezer Tom de Wal uit Dussen moeiteloos 12 miljoen ophalen voor een preekpaleis waar rijken willen proberen door middel van duiveluitdrijving van hun geldverslaving af te komen. Om als barmhartige Samaritaan verder te leven. Dan gaan ze hopelijk projecten in hun eigen dorp en elders sponsoren. En zo krijgen ze applaus van de hemel en hun naasten, dichtbij en veraf.

PS Ik las een stuk met nuance in het AD over Tom de Wal, 9 maart. Hij trekt volle zalen. Volgens het AD een Werkendamse/Dussense schokgolf in christelijk Nederland. Geven is de enige verslaving die God goedkeurt, zei Tom. Volgens dominee Hoogesteger van Dussen stuurt hij mensen met een psychische knak het bos in. Mijn vraag: Genezen kerkdiensten mensen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.